Північний білочеревий їжак

Північний білочеревий їжак

Східноєвропейський білочеревий їжак захищаючись згортається у клубок, голками назовні.

Біологія

Ключові слова

Їжак, хребет, нічне життя, сплячка, гострі зуби, тварини, хребетні, ссавці, комахоїдний, біологія

Пов'язані об'єкти

Сцени

Середовище існування

  • доросла особина - Їжак може жити до 10 років. Довжина тіла становить близько 30-40 см, а вага складає близько 2 кг. Взимку тварина впадає у сплячку.
  • дитинча - Самка може народити максимум до 7 дитинчат. Вагітність триває два місяці. У дитинчат очі відкриваються протягом двох тижнів після народження, а м'які, яскраві голки починають темніти та тверднути.

Будова

  • ніс - Це найважливіший орган чуття їжаків. Нюх допомагає у пошуках здобичі. Мозковий центр сприйняття запахів дуже добре розвинений.
  • голки - Голки - це видозмінене волосся, які мають важливе захисне значення. Старі голки досягають 2-3 см завдовжки.

Згортання в клубок

Анімація

Скелет

  • череп
  • лопатка
  • ребра
  • хребет
  • стегнова кістка
  • таз
  • хвостові кістки
  • кістки передплесна
  • кістки плесна
  • фаланги пальців
  • кістки гомілки
  • кістки передпліччя
  • кістки зап'ястя
  • п'ясткові кістки
  • фаланги пальців
  • плечова кістка
  • зуби комахоїдних

Озвучування

Північний білочеревий їжак - це тварина, що веде нічний спосіб життя, залишаючи свою нірку після заходу сонця. В основному харчується комахами; однак, часто його здобиччю бувають миші, полівки та змії, також він здійснює рейди на пташині гнізда, що знаходяться на землі. На полюванні, їжак спирається на свої органи слуху та нюху. Хоча його рух, як правило, повільний і хиткий, він також може бігати. У їжака коротке, присадкувате тіло; спина вкрита сірими голками з білими смужками. Самка народжує двічі на рік. Новонароджені їжачки є сліпими й повністю залежать від своїх матерів, однак вони швидко розвиваються. Узимку їжаки ховаються в купці опалого листя та впадають у сплячку.

Голки їжака - це видозмінене волосся. Їх забарвлення відповідає навколишньому середовищу, тому вони забезпечують ідеальне маскування для тварини.

Коли є небезпека, їжак згортається в клубок, скорочуючи плоский шар м'язів спини. Це призводить до того, що голки стирчать у всіх напрямках, забезпечуючи додатковий захист.

Пов'язані об'єкти

Борсук Європейський

Борсук Європейський є всеїдною твариною, він активний переважно в нічний час. Борсуки живуть колоніями у норах складної системи.

Видра звичайна

Видра - хижий ссавець, що живе поблизу водойм і веде напівводний спосіб життя.

Яруси лісу

Яруси різних типів лісів можуть також бути різними.

Виноградний равлик

Цей розповсюджений вид равликів є популярним продуктом харчування.

Молочно - біла планарія

Один з найпоширеніших видів плоских черв'яків.

Павук-хрестовик

Павук-хрестовик - поширений вид павуків у Європі, на прикладі якого ми можемо ознайомитися з їхньою анатомією.

Жук-олень

На прикладі жука-оленя ми можемо побачити як працюють м'язи комах, механізм їхнього польоту та як вони розмножуються.

Шаблезубий тигр

Великі, вимерлі види котів, названі так за формою їх великих собачих зубів - ікол.

Бета-D-фруктоза (C₆H₁₂O₆)

Фруктоза, або по-іншому плодовий цукор, - це вуглевод із групи моносахаридів, що міститься в солодких плодах.

Added to your cart.